17 Temmuz 2007 Salı

Bozcaada, şarap, balık, deniz 02-07-07

Bozcaadada 2. günümüz...
Bugün keyif yapma günü.
Ben daha önceden 2 kez Bozcaadada görülmesi gereken ne kadar yer varsa gezdiğimden ve benden başka kimse herşeyi görmeye benim kadar meraklı olmadığından sadece deniz ve yemek olayına odaklanıyoruz. Sabah yöresel, bahçeden, tavuklardan sağlanan kaynaklarla yapılan kahvaltının ardından Ahmet abi bize aikido ısınma hareketleri yaptırıyor çimlerin üzerinde. Arada derede bilgisayarımı açıp yalandan çiziktiriyorum bişeyler ama aklım fikrim dışarlarda malesef. Yine Ayazmadayız bugün. Denizin güneşin tadını çıkarıyoruz aheste aheste...
Corvus şarabını denemiştik dün akşamüzeri, müthiş bir tat gerçekten, ama pahalı biraz diğerlerine göre. Üstelik de dekorasyonu çok hoşuma gidince burayı bir mimar yapmış belli demiştim, karşıma sahibi olarak Reşit Soley çıktı:) Mimarlık camiasında onu tanımayan yoktur sanırım. Her Robin Sharmanın hayali gibi onun da hayali buymuş demek, kendine nefis bir yatırım yapmış ve şimdi her işi kenara bırakıp Bozcaadada şarap üretiyor.
Bu akşam da orada yapmaktan en keyif aldığım şeylerden biri olan şarap deneme işini başka bir markada yapıyoruz. Daha yemeğe oturmadan çakırkeyif olduk bile:) Sonra Ada kafeye uğrayıp gelincik şerbetinin tadına bakıyoruz.(http://www.bozcaada.info/adacafe) Bu arada kocalar ve çocuklar dalgakıranda balık tutmaya çalışıyorlar. Daha doğrusu balıkları besliyorlar ancak.
Sonra bir arkadaşımızın (yine bir mimar) tavsiyesiyle Yakamoz restorana gidiyoruz. Aklımız başımıza geldi, bu sefer kapalı bir yer seçiyoruz oturmak için. Hayatımda gerçekten bu kadar nefis meze yapan, bu kadar lezzetli tatlar sunan bi yer daha görmedim. Tamam çok seçici biri sayılmam yemek konusunda ama burası gerçekten de farklıydı, herkese şiddetle tavsiye ederim. O kadar çok yedik, içtik ki, balığa sıra gelmedi yine. Ama yaprak sarmaları, kabak çiçeği dolmaları, deniz börülcesi, ahtapotlar, kalamarlar, karidesler, midye dolmaları nefisti. Yum yum yum yum delicious...(Doradan)
Tabi bu kadar içkinin üzerine Mehlika ne yapar? Uyur...

Hiç yorum yok: